2011-12-14

Slut på det roliga

DN rapporterar att salafister i Egypten vill förbjuda turister att dricka alkohol, använda bikini och bo i samma rum om de inte är gifta. Muslimska Brödraskapet ställer sig dock inte helt bakom kravet, eftersom de inser vilket värde turistnäringen har för landet.

Varje land får stifta sina egna lagar, så om Egyptierna vill förbjuda alkohol får de förstås göra det. Jag hoppas bara att de inte hinner genomdriva något förbud innan jag själv har varit där. En drink på balkongen hör solsemestern till.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Arabisk demokrati var det som det skulle bli, eller? Vill verkligen alla familjer i Egypten som lever på denna deras största inkomst att salafister o brödraskap ska ta över? Var det inte en sekulär stat som önskades? Verkar som egyptierna blivit lurade...ur askan i elden. Utan turister stannar Egypten. Vilket säkert passar salafisterna bra.

Anonym sa...

Det finns religösa dårar inom samtliga religioner. Det är ett faktum och givetvis får folk tro på vilka galenskaper dom vill. Men jag gråter blod varje gång dessa idioter får mer att säga till om. Det skrivs om stackars turister nu som inte får supa på semestern, men de stora förlorarna är givetvis de egyptiska kvinnorna...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.