2011-11-28

Älg-pling-app

DN berättar om en app som varnar för viltolyckor. Bakom appen står Nationella Viltolycksrådet. Det enda jag saknar är information om hur man laddar ner själva appen. Kanske finns den bara till iPhone? Hur som helst - en tanke slog mig. Kanske skulle man skaffa en biltelefon, alltså en telefon som man bara har i bilen. Precis som på 80-talet, fast mer avancerad, t ex för älg-pling-appar och hastighetskontrollvarnar-appar eller varför inte som en körjournal? Om du tycker att det verkar vara en bra idé kan bloggen stå till tjänst. TinyDeal har två prisvärda androidmobiler, en med qwerty-tangentbord och en med större pekskärm. Som vanligt ingår frakten i priset. Mycket nöje!
2.3 Google Android 2.2 3G QWERTY Bar Mobile Cell Phone
2.3" Google Android 2.2 3G QWERTY Bar Mobile Cell Phone
520kr
3.2 Resistive Touchscreen Android 2.2 OS Smart Phone+ WiFi
3.2" Resistive Touchscreen Android 2.2 OS Smart Phone+ WiFi
638kr

1 kommentar:

Robin Månsson sa...

Hej Tor,
Vi kommer att släppa information om appen på viltolycka.se inom kort.

Precis som du skriver finns appen än så länge enbart till iPhone. Det är ett medvetet val då vi vill undersöka både dess funktionalitet samt intresset från användarna.

Vi undersöker just nu hur appen ska utvecklas till Android. Just nu har jag inte mer information att ge kring det, men håll koll på viltolycka.se under vintern.

Kör försiktigt!

Vänliga hälsningar
Robin Månsson
Utvecklare på Mindbite AB, för Nationella Viltolycksrådet.