2007-11-29

Marionyckelringarna, 19kr

Ny vecka, nya tag. Måndagar kan alltid vara lite kämpiga, speciellt när december precis har gjort sitt intåg med mörker och kyla. En rolig gubbe i fickan kan dock liva upp stämningen en aning. Detta är alltså dagens mojäng: Ett dubbelpack nyckelringar med Mario-figurer. Figurerna säljs osorterade, men om man har riktig tur får man två stycken Mario med olika kläder.

Eftersom Marionyckelringarna säljs i tvåpack behöver du inte ha dåligt samvete om du klickar på bilden och lägger en tjuga. Du kan se det som att du köper en gåva till en god vän. Att du får behålla den finare figuren för dig själv är bara en bonus.

Nyckelringsfjärrkontrollen, 21kr

Söndagen, vilodagen, äntligen är den här. Låtom oss somna om ett par timmar, för att sedan avancera till tevesoffan och avnjuta ett par timmars slötittande (eller kanske en härlig B-film). Om TV-ljudet är för påfrestande kommer dagens mojäng väl till pass. Den kan nämligen stänga av ljudet (eller hela teven), oavsett om du vaknat upp i din egen eller någon annans säng. Som en bonus är den dessutom försedd med en liten lysdiod. Denna kan vara väldigt nyttig om du gjort din reträtt under de tidiga morgontimmarna.

Om du vill spendera en dryg tjuga på ännu en värdefull nyckelring kan du klicka på bilden. Givetvis ingår frakten.

2007-11-28

Induktionslampan, 43kr

Induktionslampan är till idé ganska lika gårdagens mojäng. Genomförandet är dock annorlunda. Lampan drivs nämligen av att du skakar den fram och tillbaka. Inuti handtaget finns en rörlig magnet och en spole. Varje gång du skakar lampan rör sig magneten genom spolen och inducerar en ström. Strömmen laddar upp en kondensator, som sedan driver några lysdioder. Du behöver alltså inte skaka på lampan hela tiden för att den ska lysa.

Precis som titeln på det här inlägget visar kostar induktionslampan 43kr, men den levereras då också gratis med flygpost, hela vägen från Hongkong. Om du vill utöka din ficklampssamling är ett klick på bilden en bra start.

Solcellslampan, 49kr

Fredagens mojäng kan tyckas ganska meningslös och är väl faktiskt något av ett stående skämt bland uppfinnare. En solcellsdriven ficklampa är ju faktiskt inte speciellt användbar - i alla fall om den bara lyser när solen är uppe. Så är dock inte fallet. Solcellslampan är givetvis försedd med ackumulatorer som sparar solenergin till dess att solen gått ned.

Solcellslampan kostar 49kr (vilket som vanligt inkluderar flygfrakt från Hongkong). Det kan tyckas dyrt med tanke på hur billiga en del andra mojänger är. Man bör dock ha i åtanke att en solcellsdriven ficklampa aldrig behöver nya batterier, vilket avsevärt sänker livstidskostnaden. Klicka på bilden om du vill göra en investering för att minska din batteriförbrukning.

2007-11-27

Minilampan, 37kr

Tidigare mojänger under veckan som vi nu är halvvägs igenom har innehållit en, två eller fyra lysdioder. Själva ljuseffekten har då varit ganska marginell. I den här lampan är den inte det. Den är fenomenal, i alla fall i förhållande till mojängens storlek. Längden är under en decimeter, vikten precis över ett hekto och ljuset starkt nog att blända någon på ett mycket obehagligt sätt även från måttligt avstånd. Priset är dock fortfarande väldigt överkomligt, inte ens två tjugor för en lampa med hela 19 lysdioder.

Vill du blända din granne? Klicka på bilden för att beställa, gratis frakt direkt från Hongkong! För att driva fram stormen av fotoner behövs även AAA-batterier, sådana hittar du här.

Kameleontkulan, 30kr

Kameleontkulan, som onsdagen till ära på den första bilden visar upp sin vackraste sida, är egentligen inte speciellt användbar. Man kan sätta igång den, titta på den, och stänga stänga av den. Däremot är den ganska rolig att fantisera om att äga. Jag tänker mig att jag fyller hela vardagsrumsgolvet med hundratals kameleontkulor, och sätter igång dem alla samtidigt. Plötsligt står jag i ett hav av synkroniserat, lugnt växlande övergångar mellan blått, rött, gult och grönt. Det är alltså vad kameleontkulan gör: Den lyser och den växlar färg. Dessutom går den på batterier, vilket än så länge skulle kunna vara den gemensamma nämnaren för veckans mojänger. Så är det dock inte - veckans tema är faktiskt lampor.

Om du har 30kr för mycket på ditt VISA-kort eller PayPal-konto är det bara till att trycka på bilden så blir Kameleontkulan din inom 2-3 veckor. Frakten ingår i priset, precis som vanligt.

Dubbellasern, 12kr

Eftersom det redan är tisdag presenterar jag i rask takt dagens andra mojäng: Dubbellasern. Dess namn är faktiskt en smula missledande då den egentligen bara innehåller en laser. Den andra öppningen rymmer en vanlig blåvit lysdiod. Dubbellasern används med fördel för att peka ut saker på svarta eller vita tavlor om du håller i en presentation eller en föreläsning, eller möjligtvis om du gästar en dylik. Använder du lasern under en bioföreställning hoppas jag att du bryskt avvisas innan nästa biljakt. Ficklampsfunktionen kan dock vara okej, men bara om du riktar lampan mot golvet för att söka efter ett popcorn som du tappat och inte tänker lämna åt någon annan att städa upp.

Precis som sin vän ljusgrisen kostar dubbellasern nästan ingenting, närmare bestämt strax under 12 kronor inklusive flygfrakt hela vägen från Hongkong. Om du vill att den säkert ska vara framme innan julafton är det dags att beställa ganska snart. Klicka på bilden. Gört!

Ljusgrisen, 7kr

Dagens mojäng har skepnaden av en väldigt blek gris. Den kompenserar avsaknaden av kroppspigment med trynet: Det är hälsosamt rosa och fantastiskt stort i jämförelse med resten av griskroppen
, men också försett med en för grisar annars väldig ovanlig begåvning - belysning. Med ett tryck på magen tänds två lysdioder som lyser upp tillvaron både för folk och fä.

Vill du att ljusgrisen ska bli din kompis i vintermörkret? Klicka på bilden så får du möjlighet att bli svinaherde för endast 7kr - luftlandsättning ingår.